Erik och jag satt förra måndagen och firade hans mamma över en födelsedagslunch när vi två plötsligt beslutade oss för att åka till Köpenhamn dagen därpå. Vi kom på att Köpenhamn vore ett bra weekendresmål (mitt i veckan) och ingen av oss hade varit där innan trots att det ligger så otroligt nära.


Vi tog snabbtåget direkt från Norrköping till Köpenhamn vilket tog drygt fyra timmar. När vi var framme runt 11 på tisdagsförmiddagen tog vi ett S-tåg till Svanemøllen i Østerbro där vårt airbnb låg. På bilden ser ni Erik i trapphallen (tagen dag 3). Vi gästade ett fantastiskt par, en australiensisk kvinna och en dansk man, som har en underbar takvåning. Mannen är konstnär så jag fotograferade hans mysiga ateljé. Hans konst prydde stora delar av lägenheten inklusive rummet vi hade.

Efter att ha blivit välkomnade där och fått mängder av tips tog vi S-tåget till Nørreport. Vid det här laget var vi hungriga efter en hel morgons resande så vi strosade förbi Rundetårn ner mot Strøget.

Vi tog till höger om Stork Fountain på Amagertorv och letade oss in på en sidogata. Där hittade vi ett mysigt lunchställe där vi, förstås, beställde...

Smørrebrød

Fantastiskt gott med lax och någon typ av hovmästarsås. Erik valde en kycklingsallad med bröd till men då han är en storätare utan dess like blev han inte mätt. Han köpte därför crêpes med jordgubbar och nutella till efterrätt när vi gick längs strøget och shoppade.

Strøget levde verkligen upp till det som sägs: världens längsta gågata. Det kändes som att den aldrig tog slut och vi kikade in i butiker som & other stories, Zara, Disney store, Topshop och Tommy Hilfiger. Jag köpte en blommig blazer och Erik ett par vita sneakers från Nike. På väg ner mot Nyhavn framåt kvällen passade vi även på att gå in på Magasin Du Nord och där köpte jag en ansiktsmask från Origins som jag spanat på ett tag.

Sedan gick vi till Nyhavn där vi satt och dinglade med benen längs vattnet och sedan satte vi oss på en uteservering och åt mat. Vi åt hamburgare och jag tog min signaturaperitif. Mysigt!

Aaah! Aperol! Här tog dagen slut och vi åkte sedan "hem" och la oss ganska tidigt efter vi köpt med oss iste från en liten matbutik i vårt område. En perfekt första dag i grannlandet trots det konstanta svåra valet: ska man prata engelska eller svenska?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments